jul 2

Nyhetsbrev Brf Skrovet – Kvartal 2, 2024

Hej alla grannar!

Kvartal två har passerat och nedan finns en kort sammanfattning över det som hänt under det andra kvartalet.

Årsstämma och konstituerande styrelsemöte

Vi hade vår årsstämma den 15 maj där vi i sedvanlig ordning gick igenom årsredovisningen och där vi även röstade igenom dom nya stadgarna.

Det blev även en liten förändring i styrelsen där Joachim sedan tidigare aviserat att han inte önskade fortsätta som suppleant och Siran blev vald som ny suppleant i styrelsen. Kent, Linnea och Johan blev omvalda som ordinarie ledamöter i två år till.

Det första styrelsemötet efter årsstämman blev därför ett konstituerande möte (som man alltid har när ett nytt styrelseår inleds) där vi i styrelsen valde ordförande för kommande år och där Kent Jansson valdes till ordförande även kommande styrelseår.

OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)

Vi har genomfört en OVK där resultatet blev väldigt positivt och inga vidare åtgärder behövs. Tack till alla medlemmar för att ni antingen var hemma eller hade ställt låset i serviceläge och gjorde på så sätt att kontrollen gick väldigt smidigt. Dom som genomförde OVKn hade inte tillträde till ca 10 % av lägenheterna men resultatet var så pass bra att dom inte behövde göra ett återbesök.

Balkonger mellan Isbergs Gata 10 och Isbergs Gata 6

Vi har gjort en tvätt och impregnering av balkongplattorna för balkongerna som ligger mellan Isbergs Gata 10 och Isbergs Gata 6. Detta är underhåll enligt plan och något som behöver göras med jämna mellanrum (ungefär vart tionde år) för att säkerställa kvalitén och en lång livslängd på balkongerna.

Nya armaturer

Vi har bytt ut lamporna på Isbergs Gata 8 och Isbergs Gata 10 till LED-armaturer och vi behåller dom fungerande lamporna som reservdelar till Isbergs Gata 4 och Isbergs Gata 6 där vi inte bytt ut lamporna ännu då dom som är där fortfarande fungerar.

Möbler terrass

Det har kommit några få frågor om terrassen och dom möbler vi har där och vi i styrelsen har gjort bedömningen att dom möbler som är där nu får vara kvar även denna sommar och att vi byter ut möblerna på terrassen till nästa år.

Vi vill även ta tillfället i akt och påminna om att terrassen är fri att använda för alla medlemmar och att inga bokningar krävs.

Avslutningsvis vill vi passa på att önska alla en riktigt trevlig sommar med mycket sol, bad, glass, avkoppling och allt annat skoj man gör under sommaren.

/Styrelsen