jun 22

Nyhetsbrev Brf Skrovet – Kvartal 2, 2023

Hej alla grannar!

Tack vare en stor efterfrågan kommer vi framöver att skicka ett nyhetsbrev per kvartal där vi kort informerar om de viktigaste händelserna det senaste kvartalet.

Konstituerande styrelsemöte

Konstituerande styrelsemöte genomfördes i maj och styrelsen består numera av Ordförande Kent Jansson, Sekreterare Linnea Börjesson, Ordinarie ledamöter Kristofer Arwidsson, Johan Zakrisson och Saranda Enston samt Suppleanter Toni Lattinger och Joachim Bäärnheim.

Vill ni komma i kontakt med styrelsen går det bra att antingen lämna ett brev i styrelsens brevlåda på Isbergs Gata 4 eller skicka ett mail till styrelsen@brfskrovet.se

Solcellsprojekt

Nu är solcellsprojektet snart till ända och Täta Tak är klara med allt arbete på taket och färdiganmälan är inskickad till Eon. Det innebär att Brf Skrovet snart är solelsproducent och exakt vad det innebär för respektive lägenhetsinnehavare kommer vi att återkomma till.

Elprisstöd

Vi har, via Skatteverket, ansökt om elprisstödet á 0,79kr/kWh retroaktivt från oktober 2021 till september 2022 och inväntar nu utbetalning från Skatteverket. Så fort pengarna kommer föreningen tillhanda kommer dom att betalas ut till respektive lägenhet baserat på den förbrukning man haft.

Extrastämma

På årsstämman röstade vi igenom dom nya stadgarna och nu ska vi enligt rådande praxis ha en extrastämma för att godkänna ändringen av stadgarna. Extrastämman kommer att hållas den 21 september och kallelse samt reviderat underlag till extrastämman kommer ut senast 14 dagar innan extrastämman ska hållas. Efter genomförd omröstning kommer det även att ges möjlighet till fri frågestund med styrelsen.

Felaktiga avier

Som vi informerat om och många redan har märkt har det blivit fel på dom senaste hyresavierna. Många medlemmar har fått flera avgifter för mycket. Vi har påtalat detta för Bredablick som bett om ursäkt för det inträffade och även säkerställt att det inte ska hända framöver. För att det ska bli rätt finns det två alternativ där man antingen kan betala in summan så som den är och få det krediterat på nästkommande avi eller så kan man manuellt dra av det överskjutande beloppet.

Avslutningsvis vill vi i styrelsen tacka samtliga medlemmar för ert engagemang och vi uppmanar er alla att fortsätta engagera er i vår förening. Har du några förslag, tankar eller funderingar tar vi tacksamt emot dessa antingen via brev eller mail.

Vi hoppas att alla får en glad midsommar och en trevlig sommar!

Soliga hälsningar,
Styrelsen Brf Skrovet

www.brfskrovet.se