maj 13

Informationsbrev från Dockan Marinan

Nedan följer information som styrelsen fått från marinan i dockan.

”Här kommer lite information från Dockan Marina som kan vidarebefordras till Era medlemmar.

  • Tyvärr så har vi efter några incidenter beslutat att det skall vara grillningsförbud på samtliga bryggor i Dockan Marina. Detta gäller även den så kallade grillplatsen allra längst ut på vågbrytaren vid inloppet till marinan. Detta är förstås tråkigt men samtidigt en självklarhet med grillningsförbud i en småbåtshamn.
  • Vi har fram till nyligen haft ca 20 st soptunnor utplacerade på bryggorna med syftet att båtägarna skall kunna lämna sitt avfall där. Tyvärr så har det varit fråga om osorterat avfall då marinan inte har haft möjlighet att ta emot sorterat avfall. Avfallsmängderna har ökat för varje år och förra sommaren blev det under högsäsong ca 60 fulla 200-liters sopsäckar per vecka. Denna situation börjar förstås bli ohållbar och marinan har därför avtalat med Wihlborgs Fastigheter om att båtägarna kan lämna sorterat avfall i miljörummet i Sigmahuset. Det finns papperskorgar i området som kan användas för mindre skräp som glasspapper m m för övriga. För boende i området hoppas vi förstås på att man lägger sitt skräp i sin egna förenings miljörum. 

Vi hoppas på förståelse för ovanstående förändringar och hoppas att förändringarna faktiskt kommer att leda till bättre trivsel i området genom att utomhusmiljön förbättras.”